tisdag 19 oktober 2010

Vem vill bo i Sverige?

Vem fan vill bo i Sverige som höginkomsttagare? Den smarte gör rätt i att flytta utomlands eller fiffla.

8 kommentarer:

  1. vem tror du att du är som skriver detta om sverige, är det nått så svårt för dig att förstå och göra rätt för dig i sverige så är det bara packa, så får vi andra det bättre

    SvaraRadera
  2. @Anonym: hur får ni det bättre om den som betalar skatt packar och drar?

    SvaraRadera
  3. Bry dig inte, Martin, det är ju så uppenbart att "Anonym" är en avundsjuk och lågutbildad sosseidiot som fortfarande tror att Mona Sahlin är gudasänd. Du gör rätt: ta pengarna och dra...annars hamnar de bara i fickorna hos "Anonym" som troligtvis lever på bidrag - och därmed profiterar på alla andra människor.

    SvaraRadera
  4. Men snälla nån... flytta då! Du lär nog precis som alla andra komma krypande när du blir sjuk eller gammal för då passar det ju att leva på andra.

    SvaraRadera
  5. Jag tillhör dem som betalar över 50% marginalskatt. Trots att jag varken är lågutbildad eller "sosseidiot" så ser jag inget problem med detta. Vi som tjänar så pass mycket har också större förmåga att bidra till ett väl fungerande samhälle.

    SvaraRadera
  6. Marginalskatt är vad man betalar i skatt vid en inkomstökning, eller på den "sist intjänade kronan". I Sverige är marginalskatten 31,5 procent för de allra flesta inkomsttagare.

    De som tjänar mer har en marginalskatt på 51,5 procent, dvs man betalar mer för de sist intjänade 100-lapparna och inte för hela inkomsten!

    Hade vi inte dessa skatter skulle pengarna behöva gå till privata försäkringar för allt som skatterna nu finansierar, det är vad som sker i "lågskatteländer". Dom har inte mer pengar till egen "normal" lyxkonsumtion än vad vi har!

    SvaraRadera
  7. Dessutom har vi "arbetsgivaravgifter" på ca 30%, en skatt på din inkomst som man har lyckats få de flesta att glömma bort bara för att man tror att det är en skatt för arbetsgivaren. Men skulle vara en del av din lön egentligen.

    SvaraRadera
  8. Om vi slutade försörja alla dessa s.k skäggbarn och dyl. så skulle man nog inte behöva betala sådan hög marginalskatt...

    SvaraRadera