fredag 22 oktober 2010

Byggnads bryr sig om utländska gästarbetare

Hahaha... Man måste vara jävligt dum om man tror byggnads bryr sig om andra. De skiter helt fan i de utländska byggarna. Högern förstår det. Vänstermänniskor som inte förstår det kan se byggnads som ett företag. De vill omsätta mer pengar och bli större, precis som företag. Tänk nu på hur onda företag och deras ledare är i er värld, just så ond borde ni tycka att byggnads är: de skiter i kunden (speciellt icke-kunder som dessa utlänningar är) och bryr sig bara om sin expansion.

Deras egentliga problem med utlänningarna tar de lägligt med i texten:
"som leder till lönedumpning."
Det är DET allt handlar om. De klarar inte av konkurrens och vill därför att staten ska hålla dem om ryggen. Buhuuuu.... Det fungerar inte att som likt Kina sätta upp en handelsbarriär som ska göra livet surt för alla utom inhemska företag. När man tar mycket mer betalt än lettiska arbetare och ändå inte lyckas hålla bättre kvalité så ska man ta sig en funderare. Den som nämner att lettiska arbetare jobbar svart och därför kan vara billigare kan ta och hoppa från en bro. Vanliga svenska "hederliga" hantverkare jobbar också svart, den som har varit i färd med att bygga nytt vet detta. Alla andra kan fortsätta ha ögonbindeln på så de slipper se sanningen i vitögat.

2 kommentarer:

  1. Så jävla sant som det var sagt!

    SvaraRadera
  2. Nu handlar det om att värna om tre grupper som blir lidande av jobbtrafficking:
    1. De utländska arbetarna som får bo i uttjänta lokaler och blir hotade av sina arbetsgivare. Är det ok?
    2. Svenska arbetare som får lägre löner för att utländska arbetsgivar dumpar lönerna.
    3. Företag som blir utkonkurrerade av utländska dito som kan erbjuda ett lägre pris för att de tullar på arbetsmiljö, boende och lön.

    Mvh

    Dan Lundqvist Dahlin
    Pressekreterare Byggnads

    SvaraRadera