lördag 16 oktober 2010

Problemet med papperslösa

Problemet med papperslösa är oftast att de vistas här olagligt. Ge dem laglig rätt att vistas här så är problemet löst. Svårare än så är det inte.

16 kommentarer:

  1. Snille, släpp in alla världens fattiga så är fattigdomsproblemet löst. Du är ett geni.

    SvaraRadera
  2. Kaibigan: Jag ser inte hur världens fattigdom skulle lösas genom att man släpper in alla fattiga. Vill du förklara hur du tänker?

    SvaraRadera
  3. Nja, det var inte min idé, det var du som sa att problemen skulle lösas genom att låta alla (som vill) vistas i Sverige lagligt. Så det är snarare du som ska förklara hur ekvationen ska fås att gå ihop. Jag var ironisk, det kanske du var också. Missuppfattade jag dig?

    SvaraRadera
  4. Vilket problem sa jag skulle lösas?

    SvaraRadera
  5. Är det mångkultuerella synsättet ett tvång i Sverige?
    Måste det kravlösa omhändertagandet av immigrerande individer vara det enda förhållningssättet som är politiskt korrekt?

    Finns ingen som helst anledning att godta detta.

    Paradigmskiftet som svensk politik nu befinner sig i kommer att tvinga fram en anpassning till den skandinaviska migrationspolitiken.
    PK-etablissemangets tentakler skrumpnar så sakteliga bort.

    SvaraRadera
  6. låter ju som en lysande ide............

    SvaraRadera
  7. Det här var ju det dummaste jag har hört! Många problem kan ju "lösas" på det här sättet.

    Vill du ha en massa krigsförbrytare, kriminella eller diverse oärligt folk i ditt land? Vem "flyr" för sitt liv papperslöst över halva jordklotet? Och om man nu gör det så vill jag fan veta varför.

    SvaraRadera
  8. Måste bara fråga, är du dum i huvudet? Papperslösa flyktingar är illegala invandrare. Papperslösa är den politiskt korrekta termen. De är illegala invandrare men kallas i media för papperslösa flyktingar.

    Hur tror du att det skulle fungera att ge alla illegala invandrare rätt att stanna här? Det innebär att hela världen kan åka till Sverige och ges rätt till service bekostad av svenska skattebetalare. Om alla illegala invandrare får rätt att stanna är det ju i praktiken att hela världen kan åka hit på obestämd tid och få allt de vill.

    SvaraRadera
  9. Fast ganska snart skulle nettoglädjen med att flytta hit minska.

    SvaraRadera
  10. Menar du att vi kan ta emot hur många invandrare som helst, eller ska vi ha en reglerad invandring som övriga länder i världen? Med en reglerad invandring kan man välja att antingen prioritera dem med skyddsbehov, eller så kan man prioritera andra på bekostnad av dem som har skyddsbehov. Problemet med papperslösa är att de inte har skyddsbehov men vill stanna här ändå, återigen på bekostnad av dem som har skyddsbehov. Ditt förslag innebär i praktiken fri invandring, vilket är en vansinnig idé som inget land i världen hittils har varit dumdristiga nog att tillämpa. Som påpekas i kommentaren ovan "skulle nettoglädjen med att flytta hit minska", men framför allt skulle nog nettoglädjen av att flytta härifrån öka. Du verkar med på att tredje världens problem inte kan lösas genom massiva folkförflyttningar hit, så jag fattar inte hur du resonerar överhuvudtaget.

    SvaraRadera
  11. Du säger att "Problemet med papperslösa är oftast att de vistas här olagligt. Ge dem laglig rätt att vistas här så är problemet löst. Svårare än så är det inte."
    Du är mycket feg eftersom du inte vågar säga att du vill ha fullständigt fri invandring. Du vågar inte stå för vad du tycker. Sannolikt för att du inte kan försvara din uppfattning. Detta är ynkligt!!!

    SvaraRadera
  12. Bra idé. Låt dem bo i förläggningar på Södermalm, Lidingö, Bromma och andra journalisttäta områden. Problemet kommer att få en blixtsnabb lösning!

    SvaraRadera
  13. Merparten av invandrarna i Sverige är papperslösa, dvs de kastade sina ID-handlingar
    när de kom till gränsen. Invandrare som invandrare det är lika illa. Och det är ni svenska ungdomar som ska försörja dem med världens högsta inkomstskatt, men det har ni kanske inte fattat, inte heller att de går före er i både sjukhus- och bostadskö. Allt är gratis för dem. Sveriges nya adel.

    SvaraRadera
  14. Ecco, var det inte du som skrev detta: "Problemet med papperslösa är oftast att de vistas här olagligt. Ge dem laglig rätt att vistas här så är problemet löst. Svårare än så är det inte."?

    SvaraRadera
  15. Kaibigan: Sedan när är "problemet" == "svältproblemet"? Poängen med mitt inlägg hittar du i inlägget av Anonym (17 oktober 2010 00:27), även om h*n missar målet (det var inte "feghet" som gjorde att jag utelämnade "fri invandring", det var snarare så att jag trodde att mina läsare kunde placera den sista pusselbiten på egen hand utan pappas hjälp).

    SvaraRadera