lördag 16 oktober 2010

När höjs pensionsåldern i Sverige?

Det är bara en tidsfråga innan vi måste jobba mycket längre. Detta är något som redan idag görs i världen i allmänhet och Europa i synnerhet. Inte nog med att man kommer få jobba längre, pensionen kommer också bli sämre. Blah

2 kommentarer:

  1. Vi *måste* förr eller senare höja pensionsåldern. Jag går gärna i pension tidigt, men när invånarna lever längre och längre så är det väll inte så konstigt att man måste göra det?

    SvaraRadera
  2. Som icke kapitalist och löntagare ser jag inte någon anledning till att höja pensionsåldern. Varför ska det alltid vara arbetarklassen som får betala politikernas oförmåga att lösa problemen. De som förespråkar höjd pensionsålder åberopar skälen till att det annars blir ohållbart ur ekonomisk synvinkel. Inte sant! Samtidigt hotar de med att om man inte höjer pensionsåldern så måste antingen avsättningarna till pensionssytemet öka eller pensionärerna acceptera sänkt pension. Om det det skulle vara ett sådant dilemma: låt arbetsköparna betala mer av arbetsgivaravgiften till pensionssystemet!

    SvaraRadera