tisdag 30 november 2010

Varför hatar svenska högern wikileaks?

Svenska vänstern i palestinasjalar känner vi alla till. Svenska högern är inte bättre: hukande och redo att ge USA och Israel en avsugning när herrarna väl behagar. Varför är de flesta svenskar (och människor i allmänhet) idioter och har svårt att göra skillnad på rätt och fel? Antingen försvarar man USA 24/7 eller tvärtom. Folk är dumma i huvudet uppenbarligen.

WikiLeaks är ett "hot" mot USA menar folk som Clinton och därför följer den svenska högern (fortfarande hukande) efter likt en liten knähund. Hade WikiLeaks istället läckt ut information om Iran skulle högern istället applåderat likt sälar applåderar på tränarens kommando. JA, Iran är ett sjukt land med sjuka ledare MEN ALLA länder bör granskas, oavsett hur gulliga de verkar vara på fasaden. Varför har hjärndöda "välutbildade" högersvenskar svårt att begripa enkel konsekvent logik?

De (högern) är lika dumma som Pia Kjærsgaard som säger sig vara för yttrandefrihet och demokrati men som samtidigt vill kolla in i om man kan förbjuda vissa parabolkanaler för att de är kritiska mot Israel. Roligt att det fanns vissa här på bloggen som skrev att parabol-Pia var smart. Jo, jättesmart. Hade man i Iran förbjudit islamkritiska kanaler skulle samma människor bli upprörda och stoltsera med hur "fria" vi är här i väst och att vi aldrig skulle göra något liknande. (Glöm inte heller bort att Danmark, yttrandefrihetens näste, har blockerat piratebays hemsida. För att lyckas med det hyrde de in några från Kina som är experter på hur man blockerar sidor)

Jag må vara ultrakapitalistisk men den svenska högern är hycklare på hög nivå. Den dumma vänstern är mycket mer konsekventa med sina bedömningar och det får man ge dem creds för. Svenska högern är däremot inte något annat än en dålig version av Bill O'Reilley (jupp, man kan tydligen bli sämre) på Fox News-kanalen.

1 kommentar: