lördag 11 december 2010

En objektiv moderat?

Wuuuw, jag läser på svd ett inlägg av en moderat. Lyssna noggrant nu: han verkar vara vettig och objektiv. Det är inte vanligt. Samtidigt som de flesta moderater hyllar en kinesisk regimkritiker (Liu Xiaobo) är man också upptagen med att trycka ner en annan statskritiker. Skillnaden är att den senare är kritisk mot västerländska stater. Hyckleri? Jo, givetvis. Hade Assange hetat Li Wung och publicerat "hemligstämplade" (ordet sägs med bebisröst) kinesiska material skulle han återigen hyllas här i väst som en frihetskämpe. Anledningen till att Assange inte hyllas av politiker har att göra med den västerländska ordboken:

Terrorist := Den som gör ont mot den amerikanska staten; Ursprung i Bush uttalande "Either you are with us or you are with the terrorists" (många svenskar skrattade åt det uttrycket men dummoderater kan ändå inte låta bli att tillämpa definitionen); Förr kunde man säga att organisationer som gav sig på civila för att vinna politisk makt var terrorister men eftersom Wikileaks inte gör det och ändå likställs som terrorister måste definitionen av terrorism utvidgas åt öst.

Förrädare := Den som är amerikan och tex läcker ut övertramp begångna av den amerikanska staten.


Dissident och frihetskämpe := Den som är kines/iranie och tex läcker ut övertramp begångna av den kinesiska/iranska staten.

"Hemligstämplat" := Ordet kan endast tillämpas på material som innehas av väst och är i princip allt som the big boss anser förtjäna den stämpeln.

Frihet := amerikansk frihet := Allt som den amerikanska staten anser vara fritt. Det kan vara allt från övervakning av sina medborgare till att övervaka andra länders medborgare i deras hemländer.

En gång i tiden prenumererade jag på dessa definitioner. Tur att man växer upp och blir smartare. Tycks dock ej gälla alla, vissa förblir efterblivna helt enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar